Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Továbbképzések, kongresszusok, rendezvények

Hazai továbbképzések, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)6. Tavaszi Endokrin Továbbképző Tanfolyam (TETT)

  Tisztelt Kolléganő/Kolléga!

  A MH Egészségügyi Központ II. Belgyógyászati Osztály Endokrin Részleg dolgozói nevében tisztelettel meghívom Önt a 6. Tavaszi Endokrin Továbbképző Tanfolyamra. Bár a COVID hullámai miatt új időpontban jelentkezünk, céljaink változatlanok: igyekszünk átadni az endokrinológiával kapcsolatos legfrissebb ismereteket endokrinológusoknak, diabetológusoknak, gyermekgyógyászoknak, nőgyógyászoknak, belgyógyászoknak, házi-orvosoknak, szakorvos-jelölteknek, PhD hallgatóknak (számukra is akkreditált a tanfolyam), és minden érdeklődőnek.

  A korábbi évekből jól ismert Quo vadis glandula thyreoidea és Hypophysis nap programja mellett foglalkozunk majd az anyagcsere-betegségek érdekességeivel, mellékvese betegségekkel, elgondolkodtató esetek bemutatásával, a nemi működés rendellenességeivel, mindemellett mini-symposiumok is színesítik tanfolyamunkat. Idén is neves előadók garantálják a továbbképzés magas színvonalát. Remélem, tanfolyamunk felkelti érdeklődésüket.

  A tanfolyam tesztvizsgával zárul, sikeres vizsga esetén 46 kreditpont kerül jóváírásra.

  A TETT helyszíne a zalakarosi Karos Spa Hotel lesz. A 4**** szálloda a tudományos programok után a relaxációs lehetőségek széles skáláját biztosítja az ott szállást foglalóknak és várunk mindenkit a társasági eseményeken is.

  Program
  Jelentkezési lap

  Jelentkezési lap visszaküldendő:
  New Instant Szervezőiroda/Vámosi Kinga
  Cím: 1028 Budapest, Máriaremetei út 41.
  Mobil: 0620/544-4032
  E-mail: instant@newinstant.hu

  Reméljük, részvételével Ön is hozzájárul a 6. TETT sikeréhez!

  Üdvözlettel:

  Dr. Kovács László PhD. c. egyetemi docens
  Főszervező

  Rendezvény kezdete: 2022.06.16.
  Rendezvény vége: 2022.06.18.
  Helyszín: Zalakaros, Karos Spa Hotel****

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)T1DM 2022 - AHCL pumparendszer beillesztése a klinikai gyakorlatba (Online tanfolyam, 2022.02.18.)

  Tisztelt Kollégák!

  A 2022.02.18-án megrendezésre kerülő „T1DM 2022- AHCL pumparendszer beillesztése a klinikai gyakorlatba” című tanfolyamunkat a jelenlegi rendelkezések miatt videokonferencián (Zoom-on keresztül) tudjuk megtartani.

  Azoknak, akik befizették a részvételi díjat, a rendezvény előtt küldeni fogunk egy linket emailben, amelyre kattintva könnyedén el tudják majd érni az előadásokat, illetve kérdéseket is fel tudnak tenni élőben.

  Természetesen mindenki jobban szeretné, ha élő tanfolyamokra kerülne sor, aminek megvan a hangulata, látjuk egymást, beszélgetünk, ami videokonferencia keretében nem biztosítható. Ugyanakkor szükség van tudásunk szinten tartására és fejlesztésére.

  Akkreditációs pontszám: 14 pont

  A SE ÁOK Belgyógyászati és Onkológiai klinika dolgozóinak ingyenes a részvétel!

  Program
  Jelentkezési lap


  Szeretettel várunk mindenkit, február 18-án 14:00-kor a képernyők előtt!

  Prof. Dr. Takács István - Prof. Dr. Lakatos Péter

  Időpont: 2022.02.18.
  Helyszín: Online,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Anyagcsere csontbetegségek tanfolyam - 2022

  Kedves Kollégák!

  Ezúton sajnálattal értesítjük, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma megtiltotta, hogy az egészségügyi ágazatban személyes jelenlét mellett tartsanak szakmai tárgyú rendezvényeket. Emiatt - a tudományos szervezők döntése értelmében – az Anyagcsere csontbetegségek 2022 Továbbképző Tanfolyam ONLINE formában kerül megrendezésre, változatlan időpontban.

  Az előadások a program szerint lesznek elérhetőek ÉLŐ adás formájában, 2022. január 12-14. között. A tanfolyam rögzített videóanyagai a rendezvény weboldalán kerülnek publikálásra január 22. - február 28. között.

  A regisztrációs díjak változatlanok.

  Azon kedves résztvevőink, akik előzetesen regisztráltak és befizettek a tanfolyamra, eldönthetik, hogy élnek-e az online tanfolyam előnyeivel. Természetesen, ha ez a megoldás nem elfogadható az Önök számára, úgy a teljes befizetést visszatérítjük. Tisztelettel kérem, hogy döntésükről legkésőbb 2021. november 30-ig szíveskedjenek tájékoztatni bennünket a mate.edit@med.semmelweis-univ.hu e-mail címen. Amennyiben nem érkezik visszajelzés, a jelentkezést automatikusan átvezetjük az online konferenciára!

  Azok, akik valamelyik cég támogatásával vettek volna részt a rendezvényen, kérjük, hogy egyeztessenek a szponzor cég munkatársaival az online tanfolyamon való részvétel további lehetőségéről!


  A lebonyolításban a Convention Budapest Kft. lesz segítségünkre. Azok számára, akiknek regisztrációs díja rendezve van egy vouchert küldünk majd ki, amellyel be tudnak regisztrálni a convention.hu weboldalon a rendezvény online felületére. Ennek pontos menetéről a későbbiekben küldünk tájékoztatást.

  Akik még nem jelentkeztek, de azt gondolják, hogy online formában részt vennének a tanfolyamon, még jelentkezhetnek az adataik megadásával a mate.edit@med.semmelweis-univ.hu címen.

  Reméljük, hogy minél több kollégával találkozhatunk januárban – még ha csak az online térben is!

  Szívélyes üdvözlettel:

  Prof. Lakatos Péter - Prof. Takács István

  A jelentkezési lap letölthető ide kattintva

  A program megtekinthető ide kattintva  Kiemelt támogatóink:


  Rendezvény kezdete: 2022.01.12.
  Rendezvény vége: 2022.01.14.
  Helyszín: Online, SE Belgyógyászati és Onkológiai Klinika

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)T1DM 2021 – Mai tudásunk és a holnap lehetőségei c. tanfolyam Online (2021.12.09. 14:00)

  Tisztelt Kollégák!

  Bár reménykedtünk, hogy a december 9-én megrendezésre kerülő „T1DM 2021 – Mai tudásunk és a holnap lehetőségei”, című tanfolyamunkat személyes részvételű rendezvényként tudjuk megtartani.

  Jelenlegi rendelkezések miatt videokonferenciára kell készülnünk (Zoom-on keresztül). Azoknak, akik befizették a részvételi díjat, a rendezvény előtt küldeni fogunk egy linket emailben, amelyre kattintva könnyedén el tudják majd érni az előadásokat, illetve kérdéseket is fel tudnak tenni élőben.

  Természetesen mindenki jobban szeretné, ha élő tanfolyamokra kerülne sor, aminek megvan a hangulata, látjuk egymást, beszélgetünk, ami videokonferencia keretében nem biztosítható. Ugyanakkor szükség van tudásunk szinten tartására és fejlesztésére.

  Szeretettel várok mindenkit, december 9-én 14:00-kor a képernyők előtt!

  Prof. Dr. Lakatos Péter

  Jelentkezési lap

  Program

  Rendezvény kezdete: 2021.12.09. 12:00
  Rendezvény vége: 2021.12.09. 14:00
  Helyszín: Online,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)17. Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam (Budapest, 2021.12.02-04.)

  48 KREDITPONT


  SE-TK/2021.II/00370 AKKREDITÁLT TANFOLYAM


  Tisztelt Kollégák!


  Immáron a 17. egymást követő alkalommal rendezi meg a Semmelweis Egyetem és a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság a legnagyobb hazai endokrinológiai továbbképző eseményt. A 2021. évi továbbképzés szervezése most második alkalommal az egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikájáról történik. A szervező csapat kibővülése a klinikai endokrinológia hagyományos súlypontjai mellett az idén is újabb témákat hoz a konferenciára. A tanfolyam 48 pontra akkreditált.


  Hagyományos helyszínünk felújítása miatt az idén új helyen várjuk Önöket, a szintén patinás és elegáns Radisson Blu Béke termeiben. Fontos változás a tanfolyammal kapcsolatban, hogy bár jelenléti rendezvényt szervezünk, de lehetővé tesszük az előadások valós időben történő online elérését, megtekintését. Azt reméljük, hogy a helyszínen jelenlévő, hagyományosan több száz fős hallgatóságot ezáltal tovább növelhetjük. Az előadások tehát a rendezvénnyel egy időben, „élőben” lesznek közvetítve. A megtekintési módok között nincsen átjárhatóság: a helyszíni résztvevő automatikusan nem jogosult az online megtekintésre, illetve az online részvételre jelentkező utólag nem választhatja a helyszíni részvételt! A tanfolyam várhatóan végleges programja megtekinthető a rendezvény weboldalán.


  TOVÁBBI INFORMÁCIÓ


  REGISZTRÁLJON MOST!


  ÉRTESÍTŐ


  FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET A REGISZTRÁCIÓHOZ


  PROGRAM


  Szeretettel várjuk Önöket a Radisson Blu Békébe, illetve a számítógépek képernyői előtt is!


  Dr. Igaz Péter egyetemi tanár - Dr. Lakatos Péter egyetemi tanár, Dr. Takács István egyetemi tanár, Dr. Tóth Miklós egyetemi tanár

  Rendezvény kezdete: 2021.12.02.
  Rendezvény vége: 2021.12.04.
  Helyszín: Hibrid, 1067 Budapest, Teréz krt. 43., Radisson Blu Béke Hotel, Budapest

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A diabetes gondozás jelene és a jövő perspektívái Magyarországon. Sajtónyilvános szimpózium és kerekasztal, a Magyar Orvostudományi Napok keretében 2021.11.12-13.

  A rendezvény a Magyar Tudományos Akadémia „A Magyar Tudomány Ünnepe” című rendezvénysorozatának része, melynek idei mottója:
  „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz”.

  Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Nagyterme
  Időpont: 2021. november 12. péntek 9:30-11:30

  A program megtekinthető ide kattintva

  További részletek és regisztráció


  Rendezvény kezdete: 2021.11.12.
  Rendezvény vége: 2021.11.13.
  Helyszín: 1051 Budapest, Széchenyi tér, MTA Székház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)2021/2022 tanév folyamán diabetológiai továbbképző kurzusokat szervez klinikánk

  Tisztelt Kollégák!

  2021/2022 tanév folyamán lassan hagyományként diabetológiai továbbképző kurzusokat szervez klinikánk.

  Első tanfolyamot 2021. október 15-én „T2DM 2021 – Bizonyítékokon alapuló szemléletváltás”

  a második tanfolyamot 2021. december 9-én „T1DM 2021 – Mai tudásunk és a holnap lehetőségei” címmel rendezzük meg.

  A második félév folyamán a harmadik tanfolyamot 2022. február 18-án „Hibrid inzulinpumpák gyakorlati használata” címmel tartjuk.

  Reménykedünk, hogy tanfolyamainkat személyes részvételű rendezvényként tudjuk megtartani, amennyiben a járványügyi rendelkezések nem teszik lehetővé a tanfolyam tantermi megrendezését, akkor videokonferenciára kell készülnünk

  A tanfolyamon való személyes részvétel csak érvényes védettségi igazolvánnyal történhet.

  A regisztrált résztvevőket később értesítjük.

  Természetesen mindenki jobban szeretné, ha élő tanfolyamokra kerülne sor, aminek megvan a hangulata, látjuk egymást, beszélgetünk, ami videokonferencia keretében nem biztosítható. Ugyanakkor szükség van tudásunk szinten tartására és fejlesztésére. A tanfolyamokon fontos újdonságokról és a napi klinikai gyakorlatban gyakran felmerülő gyakorlati kérdésekről lesz szó.

  Prof. Dr. Takács István, egyetemi tanár - Prof. Dr. Lakatos Péter, egyetemi tanár

  Letölthető dokumentumok:

  T2DM 2021 – Bizonyítékokon alapuló szemléletváltás (2021.10.15.) - Program
  T2DM 2021 – Bizonyítékokon alapuló szemléletváltás (2021.10.15.) - Jelentkezési lap

  T1DM 2021- Mai tudásunk és a holnap lehetőségei (2021.12.09.) - Program
  T1DM 2021- Mai tudásunk és a holnap lehetőségei (2021.12.09.) - Jelentkezési lap

  T1DM 2022 - AHCL pumparendszer beillesztése a klinikai gyakorlatba (2022.02.18.) - Program
  T1DM 2022 - AHCL pumparendszer beillesztése a klinikai gyakorlatba (2022.02.18.) - Jelentkezési lap

  Rendezvény kezdete: 2021.10.15.
  Rendezvény vége: 2021.02.18.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/A, SE ÁOK Belgyógyászati és Onkológiai Klinika

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MEAT 2021. évi Kongresszusa

  A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság XXVIII. Kongresszusa 2021. augusztus 26-28. között kerül megrendezésre. 

  Az előzetes online regisztáció már lezárult, mostantól már csak a helyszínen lesz lehetséges jelentkezni. 

  A Kormány 264/2021. (V. 21.) rendelete értelmében beltéren – létszámtól függetlenül – csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a résztvevők. A  szállodákban és vendéglátóhelyeken ugyan eltörölték a védettségi igazolvány ellenőrzését, de amennyiben ezeken a  helyszíneken „egyéb rendezvény” (kongresszus, üzleti rendezvény, zenés-táncos rendezvény) megtartására kerül sor, úgy az arra vonatkozó szabályozások az irányadók! A védettségi igazolványokat a kongresszusi regisztrációs irodában fogjuk kérni a kongresszusi csomag átvételekor.

  A rendezvény helyszíne: 
  Eger & Park Hotel****, Eger

  A kongresszus fő témái:
  - Experimentális endokrinológia újabb eredményei
  - Gyakori endokrin kórképek (pajzsmirigy betegségek, diabetes mellitus, csontbetegségek, obesitas) mélyebb áttekintése
  - Gyakorlati endokrinológia
  - Radiológiai képalkotás, a műtéti technika és a radioterápia technikai fejlődése
  - Endokrinológiai ellátás gyermekkorból felnőttkorba történő átmenetének kérdései
  - Hypogonadotrop hypogonadismus problémái

  Akkreditáció:

  A kongresszus 18 pontra akkreditált az alábbi szakmák dolgozóinak: endokrinológus, gyermekgyógyász, 
  nőgyógyász, belgyógyász, háziorvos.

  Ezen felül a „Gyakorlati endokrinológia” meghallgatása szekciónként 6 kredit pontot ér, tehát mindhárom szekció meghallgatása esetén plusz 18 pont.

  Részletes információk a kongresszus weboldalán elérhetők:

  WEBOLDAL

  SZAKMAI PROGRAM

  Amennyiben már jelentkezett a kongresszusra, kérjük, vegye tárgytalannak levelünket. 

  Szeretettel várjuk Önöket a kongresszuson Egerben!

  Prof. Dr. Tóth Miklós 
  a MEAT elnöke

  Prof. Dr. Lakatos Péter 
  a Program Bizottság elnöke    

  Dr. Kovács László PhD.
  a Szervező Bizottság elnöke

  Rendezvényszervező iroda:
  Club Service Kft.
  E-mail: meat2021@clubservice.hu
  4024 Debrecen, Kossuth u. 42.
  Tel.: 52/522-222

   

  Rendezvény kezdete: 2021.08.26.
  Rendezvény vége: 2021.08.28.
  Helyszín: Eger, Hotel Eger & Park

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Az inzulin 100 éve Diabetológia a kezdetektől napjainkig tudományos ülés

  Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr!

  A Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika tisztelettel meghívja Az inzulin 100 éve Diabetológia a kezdetektől napjainkig a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikáján c. Tudományos ülésre.

  Időpont: 2021. június 18. péntek 13.00 – 17.00 h
  Helyszín: Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika Simonyi Előadóterem (1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a)

  A program megtekinthető ide kattintva

  A helyek korlátozott száma miatt kérjük a részvételi szándék visszajelzését a bagine.judit@med.semmelweis-univ.hu email címre.

  Időpont: 2021.06.18.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a, Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika Simonyi Előadóterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)CGM technológia beillesztése a klinikai diabetológiába

  Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika CGM technológiai beillesztése a klinikai diabetológiába (Nagy lehetőség van a kezünkben, tudunk-e vele élni...?) 2020. december 11. 13:00-17:00 óra Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika online tanfolyam

  Jelentkezés: Kérjük a nevet, munkahelyet, pecsétszámot és email címet elküldeni a mate.edit@med.semmelweis-univ.hu címre

  Részvételi díj: 5000 Ft, amelyet az Osseus Alapítvány 10103104-39562522-00000008 számú számlájára kérünk átutalni (online linket azok kapnak, akik a díjat befizették)

  Célcsoport: belgyógyász, gyermekgyógyász, endokrinológus, családorvos szakorvosok, illetve jelöltek, valamint diabetológusok és szakdolgozók.

  Moderátor: Dr. Kocsis Győző

  13:00-13:05 Üdvözlés: Prof. Takács István, a klinika igazgatója
  13:05-13:15 Megnyitó: Prof. Kempler Péter és Dr. Kocsis Győző
  13:15-13:40 CGM rendszerek áttekintése, elméleti háttér - Dr. Hosszúfalusi Nóra
  13:45-14:35 A CGM rendszerek a gyermekgyógyászati diabetes ellátásában, elmélet és gyakorlat - Dr. Luczay Andrea
  14:45-15:35 A CGM rendszerek a felnőttgyógyászati diabetes ellátásában, elmélet és gyakorlat - Dr. Kis János Tibor
  15:45-16:15 Az új hazai rendelkezések, kinek, mit és hogyan - Dr. Kocsis Győző
  16:20-16:40 Teszt (15 kérdés)
  16:40 A tanfolyam zárása

  Időpont: 2020.12.11.
  Helyszín:

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)16. Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam Online (2020.11.16.-12.31.)

  A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság és a SE Belgyógyászati és Onkológiai Klinika közös online tanfolyama

  Időpont: 2020. november 16 - december 31.
  A regisztráltak az előadásokat 2020. december 31-ig megtekinthetik.

  Tisztelt Kollégák!

  Idén 16. alkalommal kerül megrendezésre Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyamunk, ami a hazai endokrinológiai élet egyik kiemelkedő eseménye. A Semmelweis Egyetemen zajlott struktúraváltás nyomán a Belgyógyászati és Onkológiai Klinikán a korábbi I. és II. Belgyógyászati Klinika endokrinológiai részlegeiből hazánk legnagyobb Endokrinológiai részlege jött létre. Az idei évtől tanfolyamunkat így közösen szervezzük, ami a témakör bővülésével, az endokrinológiai népbetegségek és diabetológia hangsúlyosabb bemutatásával is együtt jár. Tanfolyamunkon mind a gyakori, mind a ritka betegségek és határterületi kérdések is terítékre kerülnek.

  A Továbbképző Tanfolyam orvosok részére SE-TK/2020.II/00256-os kódszámon, akkreditált. Sikeres tesztírás esetén orvos résztvevők 48 kreditpontot szerezhetnek, s a kreditpontok az OFTEX portálokon feltüntetett szakképesítéseknél szakma szerinti kötelező pontszámként kerülnek jóváírásra.
  Az endokrinológusok és diabetológusok mellett számítunk a családorvosok, belgyógyászok, gyermekgyógyászok, szülész-nőgyógyász szakorvosok és mindazon kollégák részvételére, akik az endokrinológia és anyagcsere betegségek iránt érdeklődnek.

  A jelenlegi járványhelyzet miatt sajnos nem lehetséges személyes kontaktussal járó tanfolyam rendezése, így tanfolyamunkat online formában tartjuk meg. Bár a személyes találkozások így nyilvánvalóan hiányozni fognak, e megrendezési forma előnyökkel is jár, hiszen az előadások a honlapon elérhetők lesznek, és a résztvevők bármikor megnézhetik, illetve visszanézhetik azokat.

  Reméljük, hogy a tanfolyam résztvevőiként üdvözölhetjük Önöket.

  Tervezett program

  Tájékoztató a regisztrációról

  Online regisztráció

  Segédlet felhasználói profil létrehozásához

  Tovább a rendezvény weboldalára

  A tanfolyam szervezői:

  Dr. Igaz Péter egyetemi tanár - Dr. Lakatos Péter egyetemi tanár - Dr. Takács István egyetemi tanár - Dr. Tóth Miklós egyetemi tanár

   

  Rendezvény kezdete: 2020.11.16.
  Rendezvény vége: 2020.12.31.
  Helyszín: Online,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)T2DM, a kardiometabolikus betegség holisztikus kezelése 2020-ban az új MDT szakmai irányelv tükrében online tanfolyam (2020. november 6. 13:00-16:55 óra)

  Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika T2DM, a kardiometabolikus betegség holisztikus kezelése 2020-ban az új MDT szakmai irányelv tükrében 2020. november 6. 13:00-16:55 óra online tanfolyam.

  Jelentkezés: Kérjük a nevet, munkahelyet, pecsétszámot és email címet elküldeni a mate.edit@med.semmelweis-univ.hu címre

  Részvételi díj: 5000 Ft, amelyet az Osseus Alapítvány 10103104-39562522-00000008 számú számlájára kérünk átutalni (online linket azok kapnak, akik a díjat befizették)

  Célcsoport: belgyógyász, gyermekgyógyász, endokrinológus, családorvos, szülész-nőgyógyász szakorvosok, illetve jelöltek, valamint diabetológusok és szakdolgozók.

  Moderátor: Dr. Putz Zsuzsanna

  13:00-13:05 Megnyitó: Prof. Takács István, a klinika igazgatója
  13:05-13:15 Bevezetés: Prof. Kempler Péter
  13:15-13:35 Szívbetegségek T2DM-ben – Dr. Horváth Viktor
  13:40-14:00 CKD T2DM-ben – Dr. Tislér András
  14:05-14:25 Az új nemzetközi szakmai irányelvek (ADA-EASD, ESC, stb..) – Dr. Putz Zsuzsanna
  14:30-14:50 Új hazai MDT kezelési irányelv 2020. – Prof. Kempler Péter
  14:55-15:15 Szünet

  Moderátor: Dr. Kocsis Győző

  Új terápiás lehetőségek, melyek előtérbe kerültek a hazai és nemzetközi ajánlásokban:
  15:15-15:35 SGLT2-gátlók Dr. Keresztes Katalin
  15:40-16:00 GLP1-RA Dr. Körei Anna
  16:05-16:25 Fix kombinációs készítmények (GLP1-RA+inzulin) Dr. Tabák Ádám
  16:30-17:50 Új generációs inzulinok – Dr. Kocsis Győző
  16:55 A tanfolyam zárása

  Időpont: 2020.11.06.
  Helyszín:

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Pajzsmirigy nap Online a SE I. Belgyógyászati és Onkológiai Klinikán

  Tisztelt Kollégák!

  Egészen tegnap estig reménykedtünk abban, hogy az október 10-i Pajzsmirigy Napot élő, személyes részvételű rendezvényként tudjuk megtartani. Ez azonban lehetetlenné vált Kásler Miklós miniszter úr tegnap esti rendeletével, amelyben mindennemű egészségügyi konferencia, tanfolyam, stb. megtartását megtiltotta a járványhelyzet miatt. Így a Pajzsmirigy Napot online, Zoom-on keresztül tartjuk meg október 10-én. Bízom benne, hogy a kollégák rendelkeznek olyan számítástechnikai eszközökkel (számítógép, kamera, mikrofon vagy telefon), amelyekkel csatlakozni tudnak az interneten keresztül. Azoknak, akik befizették a részvételi díjat (és ezért fontos, hogy mielőbb befizessék azt, illetve visszaküldjék a kitöltött jelentkezési lapot a mate.edit@med.semmelweis-univ.hu címre), a rendezvény előtt küldeni fogunk egy linket emailben, amelyre kattintva könnyedén el tudják majd érni az előadásokat, illetve kérdéseket is fel tudnak tenni élőben.

  Azoknak, aki befizettek már ebédet is, természetesen annak költségét vissza fogjuk utalni.

  Bízom benne, hogy az online megrendezés nem fog senki eltántorítani a részvételtől (szombat lévén még lehet, hogy előnyös is az otthon melegéből figyelni az eseményeket), hiszen fontos újdonságokról és a napi klinikai gyakorlatban gyakran felmerülő gyakorlati kérdésekről lesz szó.

  Mindenkit szeretettel várunk október 10-én délelőtt 10:00 órakor az online térben!

  A program megtekinthető ide kattintva
  A jelentkezési lap letölthető ide kattintva

  Üdvözlettel:

  Prof. Lakatos Péter

  Időpont: 2020.10.10.
  Helyszín: Online,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Török-Magyar Belgyógyász Konferencia - International Internal Medicine Training Meetings 19. (Budapest, 2020.02.14-16.)

  Helyszín: Budapest Novotel Centrum (1088 Budapest Rákóczi u. 43-45.)

  Részvétel: Ingyenes, de regisztráció szükséges. Credit pontszám: 36.

  Jelentkezés 3 módon lehetséges:

  1. Előzetesen – e-mail: felabor.hungary@gmail.com
  (a részvétel napját meg kell adni)

  2. Előzetesen az Oftex portálon - jelentkezés

  3. A helyszínen
  Ebéd, 1-1 kávé és üdítő grátisz

  Szállást közvetlenül a szállodával kell intézni.
  Tel: +36 (1) 477 5300

  A program megtekinthető ide kattintva

  Rendezvény kezdete: 2020.02.14.
  Rendezvény vége: 2020.02.16.
  Helyszín: Budapest, Hotel Novotel Centrum

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Anyagcsere csontbetegségek Tanfolyam - 2020

  Tisztelt Kolléga!

  A Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikája 2020. január 15-17. között rendezi meg a tanfolyamát „Anyagcsere csontbetegségek - 2020” címmel.

  A rendezvény helyszíne:
  Semmelweis I. Belgyógyászati Klinika, 1083 Budapest, Korányi S. u. 2/a

  A program megtekinthető ide kattintva

  Az immáron 28. alkalommal megrendezendő tanfolyamon most is a szakterülettel kapcsolatos legújabb információkat szeretnénk átadni az osteológiával foglalkozó kollégáknak.

  A jelentkezéseket a csatolt nyomtatvány kitöltésével 2019. november 20-ig kérjük beküldeni az alábbi címre: Máté Edit, SE I. sz. Belgyógyászati Klinika, 1083. Budapest, Korányi Sándor u. 2/A, email: mate.edit@med.semmelweis-univ.hu

  A jelentkezési lap letölthető ide kattintva

  A tanfolyam díja: 30.000 Ft/fő.

  Ebéd rendelés lehetséges , amit külön kell fizetni (l. jelentkezési lap).

  Szállás is foglalható a Verdi Grand Hotelbe, 1091 Budapest, Üllői út 89/b (l. jelentkezési lap),

  A jelentkezések elfogadása beérkezési sorrendben történik. Ez utóbbira nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, mivel az előadóterem befogadóképessége korlátozott.

  Üdvözlettel, a tanfolyam szervezői:

  Prof. Dr. Lakatos Péter egyetemi tanár, Prof. Dr. Takács István
  egyetemi tanár

  Rendezvény kezdete: 2020.01.15.
  Rendezvény vége: 2020.01.17.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi S. u. 2/a, Semmelweis I. Belgyógyászati Klinika

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Kötelező belgyógyászat szakvizsga előkészítő tanfolyam (2020.01.06-01.31.)

  Időpontja: 2020. január 6-31.
  Helyszín: Semmelweis Egyetem ÁOK I. Belgyógyászati Klinika, Simonyi Tanterem, 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a.

  A tematika megtekinthető ide kattintva

  A jelentkezési lap letölthető ide kattintva

  Jelentkezési lap beküldése: szkennelve a titkarsag.bel1@med.semmelweis-univ.hu
  vagy faxon: 06-1-3130250

  Rendezvény kezdete: 2020.01.06.
  Rendezvény vége: 2020.01.31.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a., Semmelweis Egyetem ÁOK I. Belgyógyászati Klinika, Simonyi Tanterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Aferezis Tudományos Továbbképző Konferencia. 250 éves a Semmelweis Egyetem. (2019.11.30.)

  250 éves a Semmelweis Egyetem

  Ebből az alkalomból a Semmelweis Egyetem I.sz. Belgyógyászati Klinika és a Magyar Aferezis Társaság szervezésében Tudományos Továbbképző Konferencia kerül megrendezésre, melynek

  időpontja: 2019. november 30. 09 -17 h-ig,
  helyszíne: 1083 Budapest Korányi Sándor u 2/a, Simonyi Tanterem

  Program:
  09:00: Konferencia megnyitása és a felújított Semmelweis Egyetem I.sz. Belgyógyászati Klinika Terápiás Aferezis központjának átadása
  Prof. Dr. Takács István klinikaigazgató
  Prof. Dr. Domján Gyula a MAT elnöke

  09:15-10:00: Extracorporeal photopheresis (ECP) New procedure strategies to treat patients:
  Antonio Bueno MD, Hospital Universitario Madrid, Spanyolország

  10:00-10:45: Results from the CAMI-1 Study: Selective CRP apheresis as a new treatment option in acute myocardial infection:
  Ahmed Sheriff MD, PhD, Charite Universitätmedizin, Berlin, Németország

  10:45-11:15: Aferezis és IVIG terápia:
  Dr. Tremmel Anna

  11:15-11:45: Aferezis immunológiai hatásai:
  Prof. Dr. Domján Gyula

  11:45-12:30: Központi idegrendszeri gyulladásos kórképek:
  Dr. Csépány Tünde egyetemi docens Debreceni Egyetem ÁOK Neurológiai Tanszék

  12:30-13:00: Májpótló kezelések fulmináns májelégtelenségben:
  Dr. Gervain Judit PhD

  13:00-13:30: SE I.sz. Belgyógyászati Klinika Terápiás Aferezis Központjának megtekintése.

  13:30-14:00: Büfé ebéd

  14:00-14:30: Az aferezis terápia hatása a haemostázisra:
  Prof. Dr. Gadó Klára

  14:30-15:00: Az anticoagulált betegek korszerű ellátása.
  Dr. Terján Éva

  15:00-15:30: A terápiás aferezis helye a myasthenia gravis kezelésében:
  Dr. Rózsa Csilla PhD

  15:30-16:00: A Haemobil feladata az extrakorporális kezelésekben:
  Dr. Vámos Zoltán

  16:00-16:30: Terápiás aferezis- hazai adatok és az új Szabálykönyv bevezetése:
  Prof. Dr. Soltész Pál Debreceni Egyetem KK Belgyógyászati Intézet, TAB elnöke

  16:30-17:00: Kérdések, megbeszélés, zárszó

  A Kongresszus szervezője Dr. Tremmel Anna

  A rendezvény pontszerző tanfolyam az alábbi szakmákban: Belgyógyászat, Neurológia, Transzfúziológia, Gyermekgyógyászat, Anaeszteziologia és intenzív terápia, Klinikai Immunológia és allergológia, Haematológia, Bőrgyógyászat, Nefrológia, Gasztroenterológia, Kardiológia, Pulmonológia

  A Konferencián a részvétel ingyenes, jelentkezés az Oftexen keresztül, november 28-ig.

  Időpont: 2019.11.30.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a, Simonyi Tanterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Denzitometria Laboratórium ünnepélyes átadása a Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinikáján

  A Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján jelentős egyetemi fejlesztésnek köszönhetően megújult és a legmodernebb új modalitásokkal gazdagodott a Denzitometria Laboratórium.
  A Klinika tisztelettel meghívja Önt a megújult Laboratórium ünnepélyes átadására.

  Időpont: 2019. október 25. (péntek) 10:30
  Helyszín: Semmelweis Egyetem I. sz Belgyógyászati Klinika, Simonyi Tanterem (1083 Budapest, Korányi S . u. 2/A)

  Meghívó
  Program


  Időpont: 2019.10.25.
  Helyszín: 1083 Budapest, Semmelweis Egyetem I. sz Belgyógyászati Klinika, Simonyi Tanterem, Korányi S . u. 2/A

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)VI. MATHINÉ - Magyar Tudós Ifjú Hypertonologusok és Ifjú Nephrologusok Értekezlete

  A Magyar Hypertonia Társaság és a Magyar Nephrologiai Társaság Ifjúsági Bizottságai nevében idén is szeretettel hívunk minden fiatal, a hypertoniával és a nephrologiával foglalkozó vagy iránta érdeklődő Kollégát és Kolléganőt a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő MATHINÉ-ra.
  Célunk továbbra is, hogy lehetőséget teremtsünk klinikai tapasztalataink és kutatási eredményeink ismertetésére, vitakészségünk javítására és az akadémiai angol nyelv gyakorlására.

  Helyszín: Aesculap Akadémia (1115 Budapest, Halmi utca 22.)

  Határidők:
  ● Absztrakt beküldési határidő: 2019. április 7-én 24.00.- óráig meghosszabbítva.
  ● Kedvezményes jelentkezési határidő: 2019. március 30.

  Regisztráció, absztraktbeküldés:
  Elektronikus úton lehetséges, a Szervező Iroda honlapján keresztül:
  http://www.eqcongress.hu/kongresszusadat/mathine >>

  OFTEX akkreditáció folyamatban.

  Az absztrakt és előadás nyelve: angol

  Időpont: 2019.05.03.
  Helyszín: 1115 Budapest, Halmi u. 22., Aesculap Akadémia
  A rendezvény Web oldala: http://www.eqcongress.hu/kongresszusadat/mathine

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Korányi Sándor Hipertónia-Nefrológia Nap 2019 (Budapest, 2019.04.13.)

  Időpont: 2019. április 13., szombat
  08:45-16:00

  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a.

  Jelentkezés: A részvétel díjmentes, de előzetes regisztráció szükséges, a tanterem befogadóképességéig (200 fő) a http://www.oftex.hu oldalon, vagy e-mail-ben a pecsétszámot is megadva Láng Zsuzsannánál: lang.zsuzsanna@med-semmelweis.univ.hu

  Szabadon választható továbbképzés családorvosok,
  belgyógyászok, diabetológusok, kardiológusok és nefrológusok számára. A Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központ SE-TK/2019-0I./00327 számon 12 kreditpontra akkreditálta.

  A meghívó és a program letölthető ide kattintva >>

  Időpont: 2019.04.13.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u., 2/a
  A rendezvény Web oldala: https://oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=71120&tableid=0&retcode=tanflist

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Anyagcsere csontbetegségek 2019 Tanfolyam

  Tisztelt Kolléga!

  A Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikája 2019. január 16-18. között rendezi meg a tanfolyamát „Anyagcsere csontbetegségek - 2019” címmel.

  A rendezvény helyszíne:
  Semmelweis I. Belgyógyászati Klinika, 1083 Budapest, Korányi S. u. 2/a

  Az immáron 27. alkalommal megrendezendő tanfolyamon most is a szakterülettel kapcsolatos legújabb információkat szeretnénk átadni az osteológiával foglalkozó kollégáknak.

  A jelentkezéseket a csatolt nyomtatvány kitöltésével 2018. november 20-ig kérjük beküldeni az alábbi címre: Máté Edit, Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika, 1083. Budapest, Korányi Sándor u. 2/A, vagy faxszámra: 210-4874 vagy emailre: mate.edit@med.semmelweis-univ.hu.

  A tanfolyam díja: 30.000 Ft/fő.

  Ebéd rendelés lehetséges, azt külön kell fizetni (l. jelentkezési lap).
  Szállás is foglalható a Mercure Korona Hotelbe, Budapest 1053, Kecskeméti u. 14. (l. jelentkezési lap). Ebéd és szállás ügyintéző: Perfalvi Bianka, Meetings & More Kft (1115 Budapest, Bartók Béla út 152/H, 305, tel: 06 70 5680 855, email: bianka@meetingsandmore.hu

  A jelentkezések elfogadása beérkezési sorrendben történik. Ez utóbbira nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, mivel az előadóterem befogadóképessége korlátozott.

  Üdvözlettel, a tanfolyam szervezői:

  Prof. Dr. Lakatos Péter, egyetemi tanár, Dr. Takács István, egyetemi docens

  Meghívó >>
  Jelentkezési lap >>

  Rendezvény kezdete: 2019.01.16.
  Rendezvény vége: 2019.01.18.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi S. u. 2/a, Semmelweis I. Belgyógyászati Klinika

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)X. Országos Pszichonephrologiai és Rehabilitációs Konferencia

  Fókuszban: „A betegoktatás hatékonyságának újabb szempontjai és a krónikus vesebetegek pszichoszociális helyzete és rehabilitációs lehetőségei.”

  Helyszín: Újpesti Ifjúsági Ház színház terme, Budapest, IV.ker. István u. 17-19.
  (A Metro végállomástól 200 méter.)

  Időpont: 2018. dec. 3. (Hétfő)

  A program letölthető ide kattintva >>

  Időpont: 2018.12.03.
  Helyszín: Budapest, IV., István út 17-19., Újpest Ifjúsági Ház színházterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)New approaches in personalized medicine: From prenatal testing to targeted tumor therapy (Semmelweis Symposium – 2018.11.08-09.)

  Tisztelt Kollégák!

  Napjainkban, az orvostudomány „high-tech” módszerei elérhetővé tették a személyre szabott gyógyítást. A technikák középpontjában a molekuláris biológia áll, amely hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben. A 2018-as Semmelweis Szimpóziumon szeretnénk bemutatni a legújabb diagnosztikai és terápiás eljárásokat az endokrinológia, onkológia, hematológia, prenatalis genetika és a ritka betegségek területén, amelyeket ma már a napi gyakorlatban is alkalmazhatunk vagy a közeljövőben várható a bevezetésük.

  Ingyenes regisztrációért küldje el a nevét, munkahelyét, orvosi pecsétszámát (ha van) a mate.edit@med.semmelweis-univ.hu címre,

  A részvétel 12 kreditpontot ér.

  Helyszín: Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ (1094 Budapest, Tűzoltó 37-43.)

  Letölthető dokumentumok:
  Meghívó
  Program


  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  Prof. Lakatos Péter András
  Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinika

  Rendezvény kezdete: 2018.11.08.
  Rendezvény vége: 2018.11.09.
  Helyszín: 1094 Budapest, Tűzoltó u. 37-43., Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Prof. Nicholas J. Talley előadása Understanding the emerging entity of non-celiac wheat sensitivity címmel (Budapest, 2018.10.18.)

  Tisztelt Kollégák!

  Meghívjuk Önöket Prof. Nicholas J. Talley
  Pro Vice-Chancellor, Global Research, University of Newcastle, Australia,
  Director, Priority Research Centre for Digestive Health and Neurogastroenterology, University of Newcastle, Australia
  Professor of Medicine and Professor of Epidemiology, Mayo Clinic, Rochester, MN, USA

  a világ egyik vezető gasztroenterológusának
  előadására, amelynek címe:
  Understanding the emerging entity of non-celiac wheat sensitivity

  Helyszín: Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinika tanterme
  (Budapest, VIII., Korányi Sándor u. 2/A)

  Időpont: 2018. október 18-án 14.00 órakor

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  Prof. Lakatos Péter András
  Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinika

  Időpont: 2018.10.18.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/A, Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinika tanterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Újdonságok a pajzsmirigy betegségek gyakorlatában akkreditált szakorvos továbbképző tanfolyam

  Tisztelt Kollégák!

  Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy korábbi pajzsmirigy tárgyú tanfolyamaink nagy népszerűségnek örvendtek. Ez igen megtisztelő számunkra. Az pedig még inkább, hogy a 2017-es április rendezvényünk óta a kollégák folyamatosan érdeklődnek a következő időpontja után. Ennek hatására úgy döntöttünk, hogy 2018. október 6-án, szombaton egy újabb tanfolyamot rendezünk. Ezúttal olyan, a napi praxisban gyakran előforduló négy témakör (pajzsmirigy betegségek és gastrointestinalis rendszer, terhesség, kardiometabolikus eltérések, valamint neuropsychiátriai jelenségek) köré szerveztük az előadásokat, amelyek részben sokakat érdekelhetnek, másrészt pedig amelyekkel kapcsolatban számos új ismeret, irányelv látott napvilágot az utóbbi időben.

  Az „Újdonságok a pajzsmirigy betegségek gyakorlatában” című akkreditált szakorvos továbbképző tanfolyamunkat elsősorban belgyógyászok és családorvosok számára tervezzük, de hasznos információkat kaphatnak endokrinológusok és szülész-nőgyógyászok is.

  A tanfolyam helyszíne a Semmelweis Egyetem, I. sz. Belgyógyászati Klinika tanterme (1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a) .

  A tervezett programot mellékeljük.

  Reméljük, hogy a rendezvényünk megnyeri a tetszésüket és találkozunk 2018 októberében.

  Üdvözlettel:

  Prof. Dr. Lakatos Péter egyetemi tanár és Dr. Takács István egyetemi docens

  Jelentkezési lap >>

  Program >>

  Időpont: 2018.10.06.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a, Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika tanterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)25th Budapest Nephrology School (Budapest, 2018.08.26-31.)

  Nephrologia, Hypertonia, Dialízis, Transzplantáció

  Időpont: 2018. augusztus 26–31.
  Helyszín: Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika (1082 Budapest, Baross u. 23.)

  Meghívó >>
  Program >>
  Regisztráció >>

  További részletes információk, program a rendezvény weboldalán: http://bns-hungary.hu/ >>

  Rendezvény kezdete: 2018.08.26.
  Rendezvény vége: 2018.08.31.
  Helyszín: 1082 Budapest, Baross u. 23., Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika
  A rendezvény Web oldala: http://bns-hungary.hu/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Célzott diagnosztika és terápia a hematológiában esetismertetéssel és betegbemutatással

  Szervezők: Semmelweis Egyetem ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika, I. sz. Patológiai és Kísérleti
  Rákkutató Intézet

  Időpont: 2018. január 19-20.

  Helyszín: Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika Könyvtár, 1083 Budapest, Korányi
  Sándor u. 2/a

  A Tanfolyam az Oftexen akkreditálásra került
  Kódszáma: SE-TK/2018.I./00050
  Akkreditációs pontszám: 20
  Szakképesítések:
  • Belgyógyászat
  • Haematológia
  • Háziorvostan
  • Klinikai onkológia

  Részvételi díj: 30.000,- Ft
  Jelentkezés: Az Oftexen, vagy a demjud6@gmail.com e-mail címen.

  A program letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2018.01.19.
  Rendezvény vége: 2018.01.20.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a., Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika Könyvtár,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Anyagcsere csontbetegségek - 2018. Tanfolyam

  Tisztelt Kolléga!

  A Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikája 2019. január 16-18. között rendezi meg a tanfolyamát „Anyagcsere csontbetegségek - 2019” címmel.

  A rendezvény helyszíne:
  Semmelweis I. Belgyógyászati Klinika, 1083 Budapest, Korányi S. u. 2/a

  Az immáron 27. alkalommal megrendezendő tanfolyamon most is a szakterülettel kapcsolatos legújabb információkat szeretnénk átadni az osteológiával foglalkozó kollégáknak.

  A jelentkezéseket a csatolt nyomtatvány kitöltésével 2018. november 20-ig kérjük beküldeni az alábbi címre: Máté Edit, Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika, 1083. Budapest, Korányi Sándor u. 2/A, vagy faxszámra: 210-4874 vagy emailre: mate.edit@med.semmelweis-univ.hu.

  A tanfolyam díja: 30.000 Ft/fő.

  Ebéd rendelés lehetséges, azt külön kell fizetni (l. jelentkezési lap).
  Szállás is foglalható a Mercure Korona Hotelbe, Budapest 1053, Kecskeméti u. 14. (l. jelentkezési lap). Ebéd és szállás ügyintéző: Perfalvi Bianka, Meetings & More Kft (1115 Budapest, Bartók Béla út 152/H, 305, tel: 06 70 5680 855, email: bianka@meetingsandmore.hu

  A jelentkezések elfogadása beérkezési sorrendben történik. Ez utóbbira nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, mivel az előadóterem befogadóképessége korlátozott.

  Üdvözlettel, a tanfolyam szervezői:

  Prof. Dr. Lakatos Péter, egyetemi tanár, Dr. Takács István, egyetemi docens

  Program >>
  Meghívó >>
  Jelentkezési lap >>

  Rendezvény kezdete: 2018.01.17.
  Rendezvény vége: 2018.01.19.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a., Semmelweis I. Belgyógyászati Klinika

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Fiatal Diabetológusok Fóruma

  Regisztrációs határidő: 2017. november 6.
  Regisztrációra és szállásfoglalásra a rendezvény honlapján van lehetőség.


  A rendezvény belgyógyász, diabetológus, endokrinológus, gasztroenterológus szakorvosok számára hivatalos, pontszerző továbbképző oktatási program. A konferencia mindhárom napján részt vevő, és az online tesztet helyesen kitöltő orvosok 40 akkreditációs pontot kapnak.

  Rendezvény kezdete: 2017.11.16.
  Rendezvény vége: 2017.11.18.
  Tudományos információ: dr. Takács Róbert
  Címe: Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar I. sz. Belgyógyászati Klinika
  Tel: +36 (20) 498 6434
  E-mail: takacs.robert@med.u-szeged.hu
  Szervező: Lacsán Dóra
  Munkahely neve: Stand-Art Event Management
  E-mail: dora@stand-art.hu
  Helyszín: 6722 Szeged, Ady tér 10., József Attila Tanulmányi és Információs Központ
  A rendezvény Web oldala: http://stand-art.hu/FDF2017

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXXIV. MANET Nagygyűlés

  Kedves Kolléganők és Kollégák!

  2017. október 26-28. között kerül megrendezésre a Magyar Nephologiai Társaság XXXIV. Nagygyűlése, melynek ezúttal is Siófokon, a Hotel Azúr a helyszíne.

  Végleges szakmai program >>

  On-line regisztráció itt >>

  Meghívó >>

  További részletes információk a Nagygyűlés weboldalán >>

  Rendezvény kezdete: 2017.10.26.
  Rendezvény vége: 2017.10.28.
  Szakterület(ek): Nephrologia
  Helyszín: Siófok, Hotel Azúr

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)X. Jubileumi Kelet-magyarországi Diabetes Hétvége - A Magyar Diabetes Társaság Regionális Kongresszusa

  Regisztrációs határidő: 2017. szeptember 27.

  Regisztrációra és szállásfoglalásra a http://stand-art.hu/KDH2017 oldalról
  letölthető jelentkezési lapon, online jelentkezésre szintén a http://stand-art.hu/KDH2017 oldalon van lehetőség.


  A rendezvény háziorvos, belgyógyász, gyermekgyógyász, kardiológus, nefrológus, neurológus, szemész, sebész, érsebész, szülész-nőgyógyász, urológus, aneszteziológus és intenzív terápiás, oxyológus, reumatológus és rehabilitációs szakorvosok és szakdolgozók számára hivatalos, pontszerző továbbképző oktatási program.
  A kongresszus akkreditációja folyamatban van.

  A meghívó és a PROGRAM letölthető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Rendezvény kezdete: 2017.10.05.
  Rendezvény vége: 2017.10.07.
  Tudományos információ: Prof. Dr. Barkai László
  Szervező: STAND-ART Event Management
  Tel: +36 62 317 445
  Fax: +36 62 661 331
  E-mail: info@stand-art.hu
  Helyszín: 3519 Miskolc-Tapolca, Iglói út 15., Avalon Park
  A rendezvény Web oldala: http://stand-art.hu/KDH2017

  Kapcsolódó dokumentumok (4)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Semmelweis Egyetem Belgyógyászati kötelező szinten tartó tanfolyama

  Helyszín: Lurdy Ház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. 3-as terem

  Időpont: 2017. október 5-7.

  További részletes információk, jelentkezés ide kattintva, az Oftex portálon >>

  A program letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2017.10.05.
  Rendezvény vége: 2017.10.07.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. 3-as terem, Lurdy Ház
  A rendezvény Web oldala: http://oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=66049&tableid=0&retcode=tanflist

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Hypertonia Társaság XXV. Jubileumi Továbbképző Kongresszusa

  Rendezvény időpontja: 2017. szeptember 28-30.

  Rendezvény helyszíne: Hotel Azúr (8600 Siófok, Erkel Ferenc utca 2/c.)

  Legfontosabb határidők:
  Szállás lemondási határidő: 2017. augusztus 18.
  Részvétel lemondási határidő: 2017. augusztus 18.
  On-line jelentkezési határidő: 2017. szeptember 20.

  A rendezvényre jelentkezni az MHT honlapján van lehetőség: http://www.hypertension.hu/mht2017 >>

  Rendezvény kezdete: 2017.09.28.
  Rendezvény vége: 2017.09.30.
  Szervező: Szalma Márta, Veres Gabriella
  Munkahely neve: Expert-Quality Kongresszus és Utazási Iroda Kft.
  Címe: 1052 Budapest, Kígyó u. 4-6., Levélcím: 1243 Budapest, Pf.: 553.
  Tel: 06 1 311-6687
  Fax: 06 1 383-7918
  E-mail: veres@eqcongress.hu
  Helyszín: 8600 Siófok, Erkel Ferenc utca 2/c, Hotel Azúr
  A rendezvény Web oldala: http://www.hypertension.hu/mht2017

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Összefüggések a diabetes mellitus és a daganatos betegségek előfordulása között

  Moderátor: Dr. Németh Zsolt
  a Magyar Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaság elnöke

  A rendezvényen való részvétel ingyenes, pontértékelése folyamatban van.
  Jelentkezés: a www.motesz.hu oldalon online, vagy a kapcsolódó dokumentumok alatt található jelentkezési lap kitöltésével (szeptember 15-ig) az info@motesz.hu e-mail címen.

  PROGRAMBÓL:

  9:30-9:35 Megnyitó
  Dr. Németh Zsolt (Magyar Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaság)

  9:35 – 10:00 Neoplasia a II. típusú cukorbetegségben
  Dr. Gerő László (Magyar Diabetes Társaság)


  10:00 – 10:25 A daganatos betegségek és a diabetes együttes előfordulása, ok-okozati tényezők és az onkológiai vonatkozások
  Dr. Mangel László (Magyar Onkológusok Társasága)


  10:25 – 10:50 Diabetes mellitus és a tápcsatornai daganatok
  Dr. Szűcs Ákos (Magyar Sebész Társaság)


  A RÉSZLETES PROGRAM elérhető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Időpont: 2017.09.20.
  Helyszín: 1115 Budapest, Halmi út 20-22., AESCULAP AKADÉMIA

  Kapcsolódó dokumentumok (2)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Osteológiai Kongresszus 2017

  Időpont: 2017. május 25-27.
  Helyszín: Hotel Flamingó, 8230 Balatonfüred, Széchenyi u. 16.

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2017. március 20.
  Absztraktbejelentés határideje: 2017. április 21.

  További részletes információk, online jelentkezés és absztraktbejelentés ide kattintva >>

  Letölthető jelentkezési lap >>

  Programtervezet >>

  Rendezvény kezdete: 2017.05.25.
  Rendezvény vége: 2017.05.27.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Szervező: Kurucz Renáta
  Munkahely neve: RENZA Konto Szolgáltató és Rendezvényszervező Kft.
  Címe: 1144 Budapest, Vezér u 59 /c.
  Tel: 06/1 251-4349, 06/30 423-8523
  Fax: 06/1 422-0832
  E-mail: renza.kft@gmail.com
  Helyszín: Balatonfüred, Hotel Flamingó
  A rendezvény Web oldala: http://osteoporosis.hu/info.aspx?sp=120&web_id={web_id}

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Hypertonia Társaság Továbbképző Kurzusa (Budapest, 2017.05.17.)

  A HYPERTONIA VILÁGNAPJA alkalmából a Magyar Hypertonia Társaság megrendezi a XVI. TOVÁBBKÉPZŐ ELŐADÁSSOROZATÁT.

  Jelentkezés >>
  Meghívó >>
  Program >>


  Időpont: 2017. május 17. 11.00 óra
  Helyszín: Aesculap Akadémia (1115 Budapest, Halmi u. 20-22.)

  A rendezvény 16 kreditpontra akkreditált szabadon választott egyetemi tanfolyam.
  A részvétel díjtalan, de előjelentkezéshez kötött! (A részvételt a terem befogadóképességéhez mérten, a jelentkezés sorrendjében tudjuk elfogadni!)
  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


  Időpont: 2017.05.17.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat, Hipertónia
  Helyszín: Budapest, Halmi u. 20., Szent Imre kórház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Pajzsmirigybetegségekről – gyakorló orvosoknak (Budapest, 2017.04.01.)

  Tisztelt Kollégák!

  Az pajzsmirigybetegségek a lakosság 6-8 %-t érintik. Ez azt jelenti, hogy minden gyakorló orvos naponta találkozik ilyen betegekkel, azaz, ezen betegségek naprakész ismerete elengedhetetlenül fontos a gyakorlat szempontjából. Ezért 2017. április 1-jén megrendezzük a „Pajzsmirigybetegségekről – gyakorló orvosoknak” című szakorvos továbbképző tanfolyamunkat, amelyet elsősorban belgyógyászok és családorvosok számára tervezünk, de természetesen szívesen látunk minden kollégát.

  A tanfolyam helyszíne a Semmelweis Egyetem, I. sz. Belgyógyászati Klinika tanterme (1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/A.)

  A véglegees program letölthető ide kattintva >>

  Jelentkezési lap >>

  Reméljük, hogy a rendezvényünk megnyeri a tetszésüket és találkozunk 2017 áprilisában.

  Üdvözlettel:

  Prof. Dr. Lakatos Péter
  egyetemi tanár

  Dr. Takács István
  egyetemi docens


  Időpont: 2017.04.01.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat, Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Budapest,

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)VIII. Népegészségügyi Konferencia Megnyitó (Budapest, 2017.02.23.)

  Helyszín: Aesculap Akadémia, 1115 Budapest, Halmi út 20-22.

  Időpont: 2017. február 23., 9.30-13.00

  A hagyományokhoz híven immáron nyolcadik alkalommal az idén is megrendezésre kerül a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram (MÁESZ) 2010-2020 rendezvény sorozat évadnyitó eseménye és a soron következő VIII. Népegészségügyi Konferencia. A Program 70 szakmai szervezetből álló szakmai és koordinációs bizottsága évente rendezi meg Népegészségügyi Konferenciáját, amelyen a Program aktuális periódusára vonatkozó irányelvek, valamint a programtematika kerül kidolgozásra és elfogadásra. A rendezvényen a résztvevők megismerkedhetnek szakmai előadások keretein belül az előző évek eredményeivel, valamint a soron következő évad Újdonságaival. Az idei esztendő mérföldkő, azaz Jubileumi év a Program életében, hiszen országosan 1315 helyszínen 5 millió elvégzett vizsgálatot tudhat maga mögött.

  Bízunk benne, hogy idén is megtisztelik a konferenciát jelenlétükkel.

  A program letölthető ide kattintva >>

  Időpont: 2017.02.23.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: 1115 Budapest, Halmi út 20-22., Aesculap Akadémia

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XIV. Regionális Hipertónia Nap 2017

  Tisztelettel meghívjuk a Magyar Hipertónia Társaság, a Magyar Kardiológusok Társasága Hipertónia Munkabizottság, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet, a Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központ és a Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszék tudományos továbbképző konferenciájára.

  HIPERTÓNIA, DIABÉTESZ, KARDIOLÓGIA – KORSZERŰ GYÓGYSZERES KEZELÉS
   
  A konferenciát ajánljuk családorvos, belgyógyász, gyógyszerész kollégáknak és szakorvosjelölteknek.

  Helyszín: Debreceni Egyetem Központi Épület, Aula
  Időpont: 2017. január 28. (szombat) 9.00 -16.30
  Részvételi díj: NINCS, de előzetes regisztráció (az ebéd miatt) szükséges
   
  Akkreditációk – kötelezően választható továbbképzés
  Családorvosok: 20 pont
  Belgyógyászok: 20 pont
  Gyógyszerészek: 20 pont
   
  További információ:
  Prof. Dr. Páll Dénes, DE, Belgyógyászati Intézet
  Telefon: 52/255-189, 30/9-657-913
  E-mail: pall@belklinika.com

  Kovács Éva, DE, Belgyógyászati Intézet 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98. Pf. 19.
  Telefon: 52/255-525, 30/9-986-503
  E-mail: ekovacs@belklinika.com
   
  Jelentkezés belgyógyász, gyógyszerész kollégáknak és szakorvosjelölteknek:
  www.hipertonianap.hu
  Jelentkezés családorvos kollégáknak:
  www.hipertonianap.hu vagy DE Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszék
  4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98. Pf. 54.
  Telefon: 52/255-252,
  E-mail: csotanszek@dote.hu
   
  További részletes információ, program a csatolt dokumentumban.

  Rendezvény kezdete: 2017.01.28. 09:00
  Rendezvény vége: 2017.01.28. 16:30
  Szakterület(ek): Hipertónia, Belgyógyászat, Nephrologia
  Helyszín: Debrecen,
  A rendezvény Web oldala: http://www.hipertonianap.hu/

  Kapcsolódó dokumentumok (1)
 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Egészségmegőrzés. Előrejelző (prediktív ) diagnosztika. Egyéni kezelés: Új szemlélet az orvostudományban. (Folytatásos, interdiszciplináris sorozat) (Budapest, 2017.01.20.)

  12 kreditpontra akkreditált továbbképzés

  Időpont: 2017.január 20.
  Helyszín: Quintess Tudásközpont 1026 Budapest Völgy u.5.

  További részletes információk, órarend, jelentkezés ide kattinva, az oftex.hu portálon >>

  Időpont: 2017.01.20.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: 1026 Budapest, Völgy u. 5., Quintess Tudásközpont
  A rendezvény Web oldala: http://www.oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=64270&tableid=0&retcode=tanflist

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Anyagcsere csontbetegségek - 2017

  Tisztelt Kolléga!

  A Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikája 2017. január 18-20. között rendezi meg a tanfolyamát „Anyagcsere csontbetegségek - 2017” címmel.

  A rendezvény helyszíne:
  Semmelweis I. Belgyógyászati Klinika, 1083 Budapest, Korányi S. u. 2/a

  Az immáron 25. alkalommal megrendezendő tanfolyamon most is a szakterülettel kapcsolatos legújabb információkat szeretnénk átadni az osteológiával foglalkozó kollégáknak. Negyedszázad hosszú idő! Sokan ennyi ideje tisztelik meg a tanfolyamunkat, és így együtt alakítjuk hazánk osteológiai gyakorlatát. Visszanézve, nagy utat tettünk meg együtt, köszönjük, hogy együtt lehettünk, és reméljük, hogy folytatni is együtt fogjuk! Reméljük, találkozunk, már csak az ünnepi évforduló alkalmából is!

  A jelentkezéseket a csatolt nyomtatvány kitöltésével 2016. november 20-ig kérjük beküldeni az alábbi címre:

  Máté Edit, Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika, 1083. Budapest, Korányi Sándor u. 2/A, vagy faxszámra: 210-4874 vagy emailre: mate.edit@med.semmelweis-univ.hu.

  A tanfolyam díja: 28.000 Ft/fő.

  Ebéd rendelés lehetséges, a klinikai telep éttermében (l. jelentkezési lap).

  Szállás is foglalható a Mercure Korona Hotelben, Budapest 1053, Kecskeméti u. 14. (l. jelentkezési lap).

  Ebéd és szállás ügyintéző: Winchester Elica, cím: HBL Travel, (Budapest 1093. Budapest, Közraktár u. 26; tel: (1)-299-0686, email: elica.winchester@hbl.t-online.hu).

  A jelentkezések elfogadása beérkezési sorrendben történik. Ez utóbbira nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, mivel az előadóterem befogadóképessége korlátozott.
  Üdvözlettel, a tanfolyam szervezői:

  Prof. Dr. Lakatos Péter
  egyetemi tanár

  Dr. Takács István
  egyetemi docens

  A meghívó és a jelentkezési lap letölthető ide kattintva >>

  Program >>

  Rendezvény kezdete: 2017.01.18.
  Rendezvény vége: 2017.01.20.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi S. u. 2/a., Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Belgyógyász Társaság 46. Nagygyűlése (Budapest, 2016.11.17-19.)

  A Magyar Belgyógyász Társaság 46. Nagygyűlése, valamint az MBT és Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének közös akkreditált továbbképző kurzusa 2016. november 17-19-én kerül megrendezésre a Novotel Centrum Budapest Hotelben.

  E rangos kongresszus iránt több okból is fokozott az érdeklődés:
  • A tudományos program kitűnő, a szakma valamennyi jeles képviselője ott lesz.
  • A témák széleskörűek és interdiszciplinárisak, ezért több szakterület is képviselve lesz.
  • A november 19-i szombati program az MBT és a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszék közös rendezvénye
  • A kongresszus magas kreditpont szerző rendezvény.

  A résztvevők száma várhatóan 800 körül lesz.

  A kongresszus technikai szervezője:
  FELABOR HUNGARY Kft.,1450 Budapest 9, Pf.105.
  felabor.hungary@gmail.com

  Programtáblázat >>

  Program, előadás-kivonatok és a szimpóziumokhoz csatlakozó dolgozatok >>

  Regisztráció >>

  Rendezvény kezdete: 2016.11.17.
  Rendezvény vége: 2016.11.19.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: Budapest, Novotel Centrum Budapest Hotel

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Semmelweis Egyetem Belgyógyászat kötelező szinten tartó tanfolyam (Budapest, 2016.10.06-08.)

  Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr!

  A Semmelweis Egyetem Belgyógyászat kötelező szinten tartó tanfolyamot szervez 2016. II. félévében, időpontja: 2016. október 06-08., akkreditációs kódszáma: SE-TK/2016.II/00281.

  A tanfolyam tervezett programját az Oftex portálon a következő webcímen olvashatják, ide kattintva >>

  A tanfolyamon való térítésmentes részvételt minden arra jogosult jelentkező számára biztosítani tudjuk, az ehhez szükséges állami támogatást az Egyetem ebben az évben is megkapta.

  A tanfolyam helyszíne: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14., Lurdy Ház Rendezvényközpont, 9. terem.

  A tanfolyam résztvevői számára biztosított az
  ingyenes parkolás a felszíni parkolóban. A tanfolyam a megszokott módon online letehető vizsgával zárul.
  Javasoljuk, hogy használja ki a térítésmentes részvételi lehetőséget és jelentkezzen be tanfolyamunkra.

  Üdvözlettel:

  dr. Szombath Dezső
  szombath.dezso@semmelweis-univ.hu
  Semmelweis Egyetem Szak- és Továbbképzési Igazgatóság

  Rendezvény kezdete: 2016.10.06.
  Rendezvény vége: 2016.10.08.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14., Lurdy Ház Rendezvényközpont, 9. terem
  A rendezvény Web oldala: http://oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=62614

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Alapismeretek a vesetranszplantáltak nephrologiai gondozásához (Budapest, 2016.09.16.-11.11.)

  Kedves Kollégák!

  A Semmelweis Egyetem Általános Orvos Kar Transzplantációs és Sebészeti Klinikája tisztelettel meghívja Önt, hogy vegyen részt egy úttörő továbbképzésen.

  A világ fejlett országaiban a vesetranszplantált betegek gondozásához szükséges ismeretek jó ideje a nephrologia képzés egyik alappillérét jelentik. Ma már hazánkban sincs olyan nagyobb kórház, ahová ne kerülne be időről időre transzplantált vesével élő beteg különböző szakterületeken történő ellátásra. Lényegesnek gondoljuk, hogy mindenhol álljon rendelkezésre a vesetranszplantáltak kezelésének sajátosságait ismerő, ezen a területen is jártas szakember. A hazánkban első alkalommal meghirdetett hiánypótló tanfolyam 5, egymást kéthetente követő pénteki napján 5 órában az egyes szakterületek elismert előadói foglalnak össze minden ehhez szükséges elméleti tudnivalót. Bízunk benne, hogy a Transzplantációs és Sebészeti Klinika mindehhez barátságos, egyben inspiráló környezetet fog biztosítani. Terveink szerint a résztvevőknek a későbbiekben klinikai gyakorlati képzést is kívánunk nyújtani.

  Őszintén reméljük, hogy az izgalmas és az orvostudomány egyik „csúcstechnológiájáról” szóló tanfolyam nem csak a nephrologusok, hanem tágabb körben a belgyógyászat és az intenzív terápia szakorvosai számára is vonzó lesz és sokakat fog új ismeretekkel gazdagítani.
  Minden résztvevőt nagyrabecsüléssel várunk a tanfolyamra!

  Dr. Máthé Zoltán egyetemi docens, igazgató
  Dr. Remport Ádám egyetemi docens
  Dr. Wagner László egyetemi docens

  Általános információk:
  A szabadon választható tanfolyam, a következő szakképesítések számára akkreditált továbbképzés: nefrológia, belgyógyászat, intenzív terápia

  Dátumok:
  szeptember 16., 30.,
  október 14., 28.,
  november 11.

  Helyszín: Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika, Tanterem
  (1082 Budapest, Baross u. 23-26.)

  Technikai szervező:
  Expert-Quality Kongresszusi és Utazási Iroda
  1052 Budapest, Kígyó u. 4-6., Levélcím: 1243 Budapest, Pf.: 553.
  Tel: 06 1 311-6687, 06 1 332-4556
  E-mail: congress@eqcongress.hu

  A tanfolyam díja: 50 000 Ft
  Tartalmazza: az öt alkalomból álló szakmai programon való részvételt, a kávészüneteket, a tanfolyamot záró tesztvizsga díját.

  Pályázat: A 45 év alatti kollégák számára a részvételi díj teljes összegére pályázati
  lehetőséget biztosítunk, amelynek részleteit a Kongresszusi Iroda és a MANET honlapján tesszük közzé.

  Ebéd – fakultatív: A Klinika kertben található Floris Étteremben lehetőség van ebédelni,
  menü (850 Ft ) vagy á la carte (900-1 500 Ft)
  (http://nexit.hu/floris-etterem/ >> az étlap is előre megnézhető.)

  Jelentkezés:
  A jelentkezés (regisztráció), elektronikus úton lehetséges, a Szervező Iroda honlapján keresztül:
  Kapcsolódó dokumentumok (3)

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Nephrologiai Társaság XXXI. Nagygyűlése (Eger, 2014.11.06-08.)

  Rendezvény kezdete: 2014.11.06.
  Rendezvény vége: 2014.11.08.
  Szakterület(ek): Nephrologia
  Helyszín: Eger,
  A rendezvény Web oldala: http://www.nephrologia.hu/info.aspx?sp=58

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A Magyar Hypertonia Társaság XXII. Kongresszusa és XIII. Továbbképző Előadássorozata

  Tisztelt Kolleganők és Kollegák!

  A Magyar Hypertonia Társaság életében a 2014-es év igazi korszakváltást jelent. Sok éves munka eredményeként államilag elfogadottá vált a hypertonológia képzettség és megszületett a hypertonológia licenc vizsga lehetősége.
  Korszakváltást jelent Társaságunk életében az a tény is, hogy rendszeres évi kongresszusunkat december helyett szeptemberben rendezzük. Nem csak az időpont módosul, változik a helyszín is:

  Idén először – hagyományteremtő módon- Budapest helyett vidéki nagyvárosban rendezzük.
  2014 évi szeptemberi kongresszusunk helyszíne a Balaton-part legnagyobb városa: Siófok.
  Kongresszusunkat követő napon megszervezésre kerül az évek óta nagy érdeklődéssel övezett Nemzetközi Továbbképző Kurzusunk is, melyet szintén Siófokon rendezünk. Ezen neves hazai és külföldi előadóktól naprakész ismereteket szerezhetünk a hypertonológia világából a legújabb kutatási eredményektől a mindennapokban hasznosítható praktikus tanácsokig. A kurzus és maga a Kongresszus is szintentartó továbbképzésnek és a hypertonológia licenchez szükséges előkészítő tanfolyamnak minősül.

  A Tudományos Kongresszus témája sem szűkebb körű. Felöleli a kórélettani alapokat, a szervkárosodások és társbetegségek kialakulását és kezelését, terápiás lehetőségeket, és érinti a hypertonológia határterületeit is.
  Szeretettel várjuk résztvevőként kongresszusunkra a hypertonia iránt érdeklődő kollegákat, dolgozzanak akár az alap-, akár a szakellátásban, de szívesen látott vendégek a téma iránt érdeklődő rezidensek, orvostanhallgatók és szakdolgozók is.
  Bízunk benne, hogy idei, korszakváltó Kongresszusunk is sikeres lesz és találkozhatunk Önökkel a Balaton-part legnagyobb városában, Siófokon 2014. szeptember 25-27-e között.


  Szívélyes üdvözlettel:

  Dr. Finta P. Ervin
  az MHT XXII. Kongresszusának elnöke

  Prof. Dr. Kiss István
  az MHT elnöke

  Dr. Légrády Péter
  az MHT XXII. Kongresszusának titkára

  Budapest, 2014. március

  Rendezvény kezdete: 2014.09.25.
  Rendezvény vége: 2014.09.27.
  Szakterület(ek): Hipertónia
  Tudományos információ: Dr. Finta P. Ervin
  Munkahely neve: Szent Imre Oktatókórház
  Címe: 1115 Budapest Tétényi út 12-16.
  E-mail: ervin.finta@gmail.com
  Szervező: Veres Gabriella
  Munkahely neve: Expert-Quality Kongresszusi és Utazási Iroda
  Címe: 1052 Budapest, Kígyó u. 4-6., Levélcím: 1243 Budapest, Pf.: 553.
  Tel: 06 1 311-6687
  Fax: 06 1 383-7918
  E-mail: veres@eqcongress.hu
  Helyszín: Siófok,